Sjors van der Panne, vooral bekend van zijn deelname aan The Voice of Holland, treedt zaterdag tijdens de slotviering van tweehonderd jaar Koninkrijk op voor de koninklijke familie.

Een grote droom van Sjors van der Panne komt zaterdagavond uit. De zanger mag optreden voor prinses Beatrix. “Ze is toch een beetje onze koninklijke moeder”, zegt Van der Panne tegen BuzzR.

Hij zong de koning al eens toe, in december tijdens het Koninkrijksconcert. “Willem-Alexander is een leuke vent, maar ik had Beatrix er graag bij gehad.” Van der Panne wil al jaren optreden voor de prinses. “En toen ging het met mij een beetje beter in de muziekwereld, maar trad zij af. Toch een beetje flauw”, grapt de zanger.

Bij het concert op en rond de Magere Brug zijn meerdere leden van de koninklijke familie, onder wie koningin Máxima. Van der Panne wordt niet extra zenuwachtig van de koninklijke toeschouwers. “Maar ik vind het wel spannend dat ze op de eerste rij zitten en zal ze heus wel even aankijken. Ik vind het vooral een grote eer dat ik gevraagd ben, het is echt een mijlpaal.”

Van der Panne gaat tijdens de slotviering van tweehonderd jaar Koninkrijk in duet met Antje Monteiro. Met een gospelkoor brengen de twee Frank Boeijens hit Zwart wit ten gehore. “Een nummer dat nog steeds betekenisvol is”, vindt de zanger. “Discriminatie houdt maar niet op, we moeten er echt een schop tegen geven.”

Bron: ANP/Buzzr