Meer dan dertig Nederlandse artiesten treden zaterdagavond 26 september 2015 op tijdens de slotviering van 200 jaar Koninkrijk. Het muzikaal slotspektakel op de Amstel in Amsterdam bestaat uit optredens van de band Kovacs, André Hazes jr, Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en Sjors van der Panne.

“Het programma kenmerkt zich door bekende muziek in een nieuw jasje, verrassende combinaties en bestaande hits, gekoppeld aan herkenbare thema’s”, kondigde het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk donderdag aan. Bij de slotviering zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix aanwezig. De NOS verzorgt een live-uitzending op NPO1. Publiek kan de optredens langs de kades aan de Amstel bijwonen.

De koning te rijk
Sjors: “Ik vind het een grote eer om deel te maken van de viering ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’, met het thema ‘eenheid in verscheidenheid’. Het herinnert ons allen aan dat iedereen in Nederland meetelt! Wat ons mooie land zo krachtig maakt ís de verscheidenheid van culturen, levensstijlen en overtuigingen. Laten we dit vieren en proosten op een mooie toekomst met elkaar!”

Slotviering 200 jaar Koninkrijk2